Landgoed Leudal

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Op deze pagina zie je welke duurzame stappen we tot nu toe hebben genomen.

Circulair gebouwde accommodaties

Bij Landgoed Leudal wordt circulair gebouwd. Dit betekent dat bouwmaterialen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Om de milieu-impact te verkleinen geven wij daken, deuren, raamkozijnen en muren van bestaande bouw een tweede leven. Als bezoeker heb je geen idee dat de deur naar je slaapkamer ooit een klaslokaal opende! Ook in het huisje vind je tweedehands meubels. Vanwege hygiënisch oogpunt zijn het bankstel, de bedden, handdoeken en al het linnengoed uiteraard wel nieuw.

Zonnepanelen & van het gas af

Een groot deel van onze accommodaties heeft zonnepanelen op het dak. Onze HotelHuisjes zijn gasvrij en kunnen dankzij het rendement van de zonnepanelen elektrisch worden verwarmd. Daarnaast gaat een deel van het rendement naar onze laadpaal voor elektrische auto’s.

Koffiecups recyclen

In samenwerking met Dolce Gusto recyclen we onze koffiecups. In onze accommodaties staan mandjes waar gasten de gebruikte koffiecups in kunnen achterlaten. Wij verzamelen deze en zorgen dat ze weer bij Dolce Gusto terechtkomen.

0
Koffiecups gerecycled

Herbruikbare ontbijttassen

Iedere ochtend brengen wij vers ontbijt bij onze gasten aan de deur. Voorheen werd dit in papieren zakken geleverd die daarna weg werden gegooid. In december 2021 zijn we overgestapt op herbruikbare ontbijttassen. Na het ontbijt kan de tas teruggebracht worden bij de receptie, of aan de haak buiten het huisje gehangen worden. Dan halen we ‘m op, reinigen we hem, en gebruiken we hem de volgende dag weer.

Elektrische laadpaal

Sinds juli 2021 beschikt Landgoed Leudal over een laadpaal voor het elektrisch laden van je auto. Je auto wordt geladen met de stroom uit onze eigen zonnepanelen.