Landgoed Leudal

Over ons

Over Landgoed Leudal

In 2010 startten we met de transformatie van Landgoed Leudal tot een inspirerend plek voor vakanties, groepsverblijven en trainingen.  Het is een unieke plek waar iedereen zich meteen thuis voelt. Ook dankzij de persoonlijke aandacht en gastvrijheid van alle medewerkers van het landgoed.

 

Op Landgoed Leudal heerst rust, daar hoor je de vogels fluiten en zie je konijnen en hertjes rondhuppelen. Niet alleen op het park zelf, ook in het aangrenzende uitgestrekte natuurgebied ervaar je de ruimte en de natuur. Landgoed Leudal ligt in Haelen (Midden-Limburg) in het prachtige natuurgebied genaamd Leudal: 800 hectare groot, met bossen, meanderende beekjes, zandafgravingen en vlaktes met wilde paarden en runderen. In het gebied zijn veel watermolens, waarvan een aantal te bezichtigen zijn. Tijdens je ochtendwandeling is er een grote kans dat je een ree, hert of een vos aantreft.


Landgoed Leudal is circulair gebouwd. Dit betekent dat bouwmaterialen zoveel mogelijk zijn hergebruikt. Om mens, milieu en economie in evenwicht te houden, hanteren we bij de ontwikkeling van het park andere voorwaarden dan in een ‘gewoon’ bouwproces. Dat betekent ook dat circulair bouwen meer tijd kost en om flexibiliteit vraagt. In plaats van bouwmaterialen te bestellen, zoek je overal in Nederland (en soms over de grenzen) naar materialen die hergebruikt kunnen worden. Je maakt gebruik van de kansen die voorbij komen. Zo deed zich in 2021 de gelegenheid voor om een voormalig verpleeghuis aan te kopen. Dit hebben wij omgebouwd tot ons GroepsHotel waar tot 104 personen kunnen overnachten. Sinds juni 2022 is het GroepsHotel geopend. 


Na jaren van ontwikkelen en circulair bouwen is Landgoed Leudal grotendeels klaar. Al het grote werk (het bouwen van de accommodaties) is voltooid. We zijn nog bezig met het realiseren van compacte vergaderunits, een losstaande bruidssuite, een zwembad met wellnessgedeelte en een moestuin. Tijdens je verblijf heb je geen last van de werkzaamheden hieraan.

Hopelijk ontmoeten we je binnenkort op ons landgoed!

Wilbert en Ariane Hikspoors-van der Grinten & team Landgoed Leudal